T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2017.02.02.535
2  Projenin Adı :   İç Anadolu Kurak Bölgesinde Farklı Türlerin Ağaçlandırma Başarısı
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Tarım, Ormancılık Araştırma Projesi (TOAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Prof.Dr. Oktay YILDIZ
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   oktayyildiz@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Yüksek Lisans Öğrencisi Hilal ARSLAN
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   10.04.2017
  10.04.2018
9  Proje Süresi :   12
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   6.980,00
13  Toplam Harcama :   1.887,75
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   Yok
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   Yok
16  Projenin Amacı:  İç Anadolu’nun kurak sahalarında dört yıl önce başlatılan ve Tübitak (COST) tarafından desteklenen çalışmanın devamı olarak ağaçlarının 4.yıla ait tutması, büyümesi ve bazı besin değerlerini karşılaştırmaktır.
17  Projenin Çıktıları:  Kurak sahalarda öne çıkan bazı sahaların erken gelişim aşamasındaki tutma ve büyüme performansları değerlendirilerek kurak sahalarda ağaçlandırma yapan uygulamacılara veriler üretilmiştir.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Türkiye'deki kurak saha ağaçlandırmalarında sistematik veri üretimi ve istatistiki deseni olan deneme çalışmaları oldukça kıttır. Bu bağlamda bu proje kurak sahalardaki ağaç performanslarının bilimsel olarak değerlendirilmesine ve çok geniş alanlarda ve yüksek maaliyetlerle yapılan ağaçlandırmalara veri üretimine önemli katkı sağlamıştır. Elde edilen sonuçlardan, erozyon kontrolü, baraj havzalarında sediment önleme, yeşil kuşak ağaçlandırmaları, rekreasyon vb. farklı amaçlar için kurulacak ağaçlandırma çalışmaları yapan uygulamacıların yararlanması beklenmektedir.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  YILDIZ, O., ALTUNDAĞ E., ÇETİN B., GÜNER Ş.T, SARGINCI M., TOPRAK B., ARSLAN H. The Survival Rate and Growth Performance of Different Tree Species in Arid Lands of Central Anatolia. International Congress on Engineering and Life Science. P. 173. 26-29 Nisan, 2018, Kastamonu.

  Tarih: 


  İmza: