T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2017.06.03.592
2  Projenin Adı :   Yeni nesil güneş pilleri için yenilikçi nanomalzeme geliştirme
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Temel Bilimler Araştırma Projesi (TBAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Doç. Dr. Musa ÇADIRCI
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   musacadirci@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Arş.Gör. Erdem Elibol
 Uzm. Tuna DEMİRCİ
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   14.08.2017
  14.05.2019
9  Proje Süresi :   16
10  Ek Süre :   5
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   53.943,77
13  Toplam Harcama :   46.707,53
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   Yok
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   Yok
16  Projenin Amacı:  Projenin amacı III.Nesil güneş hücrelerinde kullanılan CdSe/CdTe çekirdek/kabuk nanokristalleri sentezlemek.
17  Projenin Çıktıları:  -Yüksek oranda boyut dağılımına ve fotolüminesans ışınımına sahip CdSe kuantum noktaları sentezlendi. -Literatürdeki metod tamamen değiştirilerek yüksek kalitede CdSe/CdTe çekirdek/Kabuk kuantum nokta üretildi. - Yüksek lisans öğrencisinin tezi projede elde edilen malzemeler kullanılarak tamamlandı.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  - Projede elde edilen CdSe kuantum noktaların boyut dağılımı literatürde belirtilenden daha tekil dağılıma sahiptir. -Yüksek kalitede CdSe/CdTe kuantum noktaları sentezlemek için yeni metod geliştirildi. -Projede elde edilen CdSe/CdTe çekirdek/kabuk kuantum noktalar kullanılarak ilk defa söz konusu malzemelerin lineer olmayan optik özellikleri incelendi.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  -"Nonlinear Optical Properties of Core Shell Type II Quantum Dot Structures" adlı çalışma SCI kapsamında olan Optics and Laser Technology adlı dergiye gönderildi. -"Tip II CdSe/CdTe Kuantum Noktaların Oleylaminsiz Sentezi" adlı çalışma IMASCON 2019 AUTUMN kongresinde sözlü sunum olarak kabul edildi. -"Yüksek Oranda Eşiriliğe Sahip CdSe Kuantum Noktaların Sentezi" adlı çalışma hazırlandı ve TR dizinli olan Selçuk Üniversitesi Mühendislik, Bilim ve Teknoloji Dergisine bir hafta içerisinde gönderilecektir. -SCI kapsamında bir dergiye göndermek üzere "Photovoltaic Performance of CdSe/CdTe Type-II Quantum Dot Solar Cells" adlı çalışma hazırlık aşamasındadır.

  Tarih: 


  İmza: