T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2017.07.02.574
2  Projenin Adı :   Vücut Alan Ağı Kontrollü Tekerlekli Sandalye için Enerji Hasadı Uygulaması
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Mühendislik Araştırma Projesi (MAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Doç.Dr. Ali Çalhan
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   alicalhan@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Arş.Gör. Muhammed Enes Bayrakdar
 Doktora Öğrencisi Murtaza Cicioğlu
 Yüksek Lisans Öğrencisi Seda Cicioğlu
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   16.05.2017
  16.05.2019
9  Proje Süresi :   24
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   25.453,37
13  Toplam Harcama :   21.219,76
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   İşbirliği yapılan kuruluş bulunmamaktadır.
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   İşbirliği yapılan kuruluş bulunmamaktadır.
16  Projenin Amacı:  Geliştirilecek vücut alan ağı ve enerji hasadı uygulaması özellikle tekerlekli sandalyeye muhtaç bireyler için tasarlanacaktır. Tekerlekli sandalyede oturan birey üzerinde bulunan vücut alan ağı sayesinde birey, sürekli olarak gözetim altında bulundurulacak ve ağın ihtiyacı olan enerji de piezoelektrik malzemeler, güneş panelleri ve peltierler sayesinde sağlanacaktır. Bu şekilde tekerlekli sandalye kullanan bireyler çevre dostu alternatif enerji kaynakları ile kesintisiz bir şekilde sürekli olarak gözetim altında tutulabileceklerdir.
17  Projenin Çıktıları:  Çalışmamızda engelli bireylerin taşındığı ya da oturduğu sandalye ya da tekerlekli sandalyelerde kablosuz vücut alan ağı donanımının kullanılabileceği bir enerji hasadı ünitesi geliştirilmiştir. Engelli bireyin otururken çeşitli yaşamsal ve çevresel değişkenlerinin KVAA ile tespit edilmesi ve sürekli gözetim altında tutulması sağlanmaktadır. Çalışmamızın en önemli amaçlarından biri olan enerji hasadı donanımları KVAA’nın ihtiyacı olan enerjinin sağlanmasında kullanılmaktadır. Bu sayede engelli bireyin batarya değiştirme, batarya kontrolü ve enerji bittiğinde hayati değerlerin sağlık birimlerine gönderilememesi gibi olumsuz durumları giderilmiş olmaktadır.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Proje sonucunda bir ulusal makale yayınlanmıştır. Uluslararası bir çalışma için hazırlık yapılmaya başlanmıştır. Ayrıca proje sonucunda geliştirilen aparatlar sonraki çalışmalarda kullanılabilecektir.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Ali Çalhan, Köksal Gündoğdu, Murtaza Cicioğlu, Muhammed Enes Bayrakdar, "Vücut Alan Ağları için Enerji Hasadı Ünitesi Tasarımı", Sakarya University Journal of Computer and Information Sciences, Cilt 2 - Sayı 1 - Nisan 2019, sayfa:1-8

  Tarih: 


  İmza: