T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2016.05.03.468
2  Projenin Adı :   Tersinir katılma-ayrışma zincir transfer polimerizasyonu yöntemiyle polimerik linoleik asit graft kopolimerlerin sentezi ve karakterizasyonu
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Temel Bilimler Araştırma Projesi (TBAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Doç.Dr. Abdulkadir Allı
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   abdulkadiralli@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Yüksek Lisans Öğrencisi Yeliz Kaykusuz
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   19.07.2016
  19.01.2018
9  Proje Süresi :   18
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   7.500,00
13  Toplam Harcama :   7.324,00
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   -
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   -
16  Projenin Amacı:  Bu projeyle, yeni bir tersinir katılmalı/ayrışmalı zincir transfer (RAFT) başlatıcısı kullanılarak stiren (St) RAFT polimerizasyonu gerçekleştirilerek graft kopolimer sentezi yapıldı. Bu amaçla yenilenebilir kaynaklar olan yağ asitleri ile potasyum etil ksantogenat reaksiyona sokularak yeni bir RAFT ajanı sentezlendi. Elde edilen bu RAFT ajanı kullanılarak poli (PLina-g-PSt) graft kopolimerler çeşitli parametreler (başlatıcı ve monomer miktarı, polimerizasyon zamanı) değiştirilerek sentezlendi. Bu parametrelerin sentez üzerine etkileri ayrıca araştırıldı. Reaksiyon şartlarının molekül ağırlığına ve polidispersiteye olan etkisi de aynı zamanda incelendi.
17  Projenin Çıktıları:  Proje kapsamında; 1) Yeni graft kopolimerlerin sentezi karakterizasyonu ve OFET uygulamalarına yönelik çalışmalar yapılmıştır. 1adet SCI makale yayınlanmıştır.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Polimer biliminde üzerinde çok çalışılan graft kopolimerlerin sentezi ve özelliklerinin incelenmesi gibi araştırma konularında çalışılarak bu alanda bilime öncülük yapan katkılar sağlanmıştır. Polimer fizikokimyası, polimer malzeme bilimi, polimerlerin mikroskopik ve spektroskopik inceleme yöntemleri, elektro-optik cihaz uygulamaları bilime büyük katkılar sağlamıştır.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  1) AHMET DEMİR, SEMA ALLI, ABDULKADİR ALLI, ARİF KÖSEMEN (2019) Organic field effect transistor with a novel poly(linoleic acid)-g-poly(methyl methacrylate)-g-poly(D,L-lactide) graft copolymer insulator using a PEDOT:PSS composite electrode. Journal of Materials Science: Materials in Electronics; 30(12),11034–11042.

  Tarih: 


  İmza: