T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2017.07.06.661
2  Projenin Adı :   Pestisit Tayinine Yönelik Yeni Polimerik Nanokürelerin Hazırlanması
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Temel Bilimler Araştırma Projesi (TBAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Prof. Dr. Dilek NARTOP
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   dileknartop@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Doç.Dr. Dilek NARTOP (Yürütücü)
 Arş.Gör.Dr. Nurdan YETİM (Araştırmacı)
 Dr. Elvan HASANOĞLU ÖZKAN (Araştırmacı)
 Prof.Dr. Nurşen SARI (Danışman)
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   25.12.2017
  25.12.2018
9  Proje Süresi :   12
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   8.283,00
12  Projenin Bütçesi :   68.194,75
13  Toplam Harcama :   63.562,13
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   Gazi Üniversitesi Kimya Bölümü Anorganik Kimya Araştırma Laboratuvarı (Prof. Dr. Nurşen SARI)
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   Gazi Üniversitesi Kimya Bölümü Anorganik Kimya Araştırma Laboratuvarında bulunan UV-GB spektrofotometresi ile spektrumlar alınmıştır.
16  Projenin Amacı:  Proje kapsamında, asetilkolinesteraz (AChE) enziminin destek maddesi olarak sentezleyeceğimiz yeni polimerlere kovalent immobilizasyonunu ve immobilizasyon ile enzimin aktiflik, tekrar kullanılabilirlik, depolama kararlılık gibi özelliklerinin geliştirilebilmesini ve bu sayede karbamatlı ve organofosfatlı insektisitlerin hassas ve hızlı olarak tayin edilebilmesini amaçladık.
17  Projenin Çıktıları:  Kondenzasyon metoduyla yeni polimerlerin sentezlenmesi. Sentezlenen yeni polimerik destekler üzerine asetilkolinesteraz (AChE) enziminin kovalent İmmobilizasyonunu ve immobilizasyon ile enzimin aktifliği, tekrar kullanılabilirliği, depolama kararlılığı özelliklerinin geliştirilmesi. Pestisit (asetilkolinesteraz enzimi inhibitörü olan karbamatlı ve organofosfatlı insektisitler) kalıntı analizleri için, sağlam, hızlı, hassas ve maliyeti düşük yeni yöntem geliştirilmesi.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Geliştirilen yeni yöntemin sağlayabileceği düşük maliyet, sentez kolaylığı, yüksek hassasiyet, direk uygulanabilme gibi özellikleri sebebiyle ilgili alana ve literatüre katkı sağlayabilme, patent başvurusunda bulunabilme imkanı, Sentezlenen yeni polimer tabanlı malzemeler ile polimerler üzerine olan bilgi birikimini arttırma ve teknolojik uygulamalara sahip olabilecek malzemeler olarak endüstrisinin çeşitli kullanım alanlarına sunabilme imkanı, Gerçekleştirilen çalışma ile ilgili olarak yapılacak yayın ve ulusal-uluslararası sunumlarla Düzce Üniversitesi’nin ve ülkemizin isminin duyurulmasını sağlayabilme.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler kapsamında 1 adet sözel sunum mevcuttur. Dilek NARTOP, Elvan HASANOĞLU ÖZKAN, Nurdan KURNAZ YETİM, Nurşen SARI, Immobilization of Acetylcholinesterase on Novel Polymeric Nanospheres for Pesticide Determination, The 4th Symposium on EuroAsian Biodiversity Kiev, Ukraine, 2018, (Sözel Bildiri).

  Tarih: 


  İmza: