T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2016.06.05.457
2  Projenin Adı :   Yüksek ve Ultra Yüksek Mukavemetli Yeni Nesil Çeliklerin Şekillendirilebilirlik Kabiliyetlerinin Geliştirilmesinde Yenilikçi Yaklaşımlar
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Mühendislik Araştırma Projesi (MAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Doç. Dr. NURİ ŞEN
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   nurisen@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Prof.Dr. İlyas UYGUR
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   25.05.2016
  25.05.2019
9  Proje Süresi :   24
10  Ek Süre :   12
11  Ek Ödenek :   16.520,00
12  Projenin Bütçesi :   203.448,92
13  Toplam Harcama :   191.384,23
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   Bu proje için iş birliği yapılan kuruluş yoktur. fakat gelecek çalışmalar için özellik yapılan bu akademik yayınların sanayii uygulaması ve analiz çalışmaları için NETFORM mühendislikten geçici olmak üzere 6 ay + 3 ay simufact metal şekillendirme simulasyon programı ve lisansı noktasında destek alınmıştır.
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   NETFORM mühendislikten geçici olmak üzere 6 ay + 3 ay simufact metal şekillendirme simulasyon programı ve lisansı noktasında destek alınmıştır.
16  Projenin Amacı:  Günümüz araçların elektrikli araçlara dönüşmesiyle bataryadan kaybedilen ağırlığın kazanılması için geliştirilen yüksek ve ultra yüksek sacların şekillendirilmesinin geliştirilmesi hedeflenmiştir. önemli kazanımlar elde edilmiş ve bu kazanımlar ulusal ve uluslararası akademik makalelerle ortaya konulmuştur.
17  Projenin Çıktıları:  Çelik firmaları tarafın geliştirilen bu yüksek mukavemetli sacların şekillendirilmesinde şekillendirme sıcaklık aralığı tespit edilmiştir. 10 adet bilimsel çalışma ortaya konulmuştur. proje kapsamında alınan makine ve techizatlar ile halen yüksek lisans ve doktora öğrencileri çalışmaktadır. ileride bölümün MÜDEK akredidasyonu için makine parkuru oluşturulmuş oldu.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Yapılan bu araştırma projesiyle alakalı ortaya konulan güzel sonuçlar neticesinde şuan yazılan ve değerlendirmede olan 1505 ünüversite sanayii işbirliği projesi kapsamında TÜBİTAK projesi yazılmıştır. Bu projeden elde edilecek kazanımlar ile de başka projelerin yazılması veya sanayi doktora programının uygulanması için proje yazım çalışmaları devam etmektedir.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Proje kapsamında 5 özet metin bildiri, 1 adet TR Dizin ulusal makale ve 4 adet SCI- Expanted uluslar arası makale olmak üzere 10 adet çalışma ortaya konulmuştur.

  Tarih: 


  İmza: