T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2016.06.05.458
2  Projenin Adı :   Düzce İli Toprak ve Su Kalitesinin Araştırılması
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Temel Bilimler Araştırma Projesi (TBAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Uzm. Dr. Şeref KARADENİZ
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   serefkaradeniz@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Dr.Öğr. Üyesi PINAR SEVİM
 Uzm. TUNA DEMİRCİ
 Uzm. TANER YOLDAŞ
 Uzm. TAYFUN YARDIM
 Uzm. AYŞE KURT
 Dr.Öğr. Üyesi Yakup Çıkılı
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   25.05.2016
  25.08.2018
9  Proje Süresi :   25
10  Ek Süre :   2
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   206.266,04
13  Toplam Harcama :   108.023,99
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :  
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :  
16  Projenin Amacı:  Projemizin amacını üç ana başlık altında toplayabiliriz; 1) Düzce ili sınırlarında yer alan ve fındık yetiştiriciliği yapılan bahçelerin toprak kalite kriterlerinin belirlenmesi. 2) Düzce ili sınırları içerisinde yer alan Melen havzasındaki çeşitli akarsu-dere ve gölleri kapsayan 13 farklı bölgeden alınan su numunelerinin bazı kalite kriterleri ve ağır metal içeriklerinin belirlenmesi. 3) DÜBİT akreditasyon çalışmalarının desteklenmesi.
17  Projenin Çıktıları:  Gevrekleştirilen bu proje sonrasında Düzce ilinin tarım yapılan arazilerindeki toprakların mevcut durumu belirlenerek kayıt altına alınmıştır. İlaveten bölgeden alınan su numunelerindeki ağır metal kirliliğin fazla olduğu lokasyonların mevcudiyeti belirlenmiştir.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Projemizin tamamlanması ile Düzce ili toprak kalite kriterleri ilçeler bazında belirlenmiştir. Bu kapsamda kalite kriterlerinde eksikliğin tespit edildiği bölgelere bu eksiklerin giderilmesi ve ürün veriminin daha da artırılmasın yönünde yapılacak olan çalışmalara ışık tutulması açısından son derce faydalı bir çalışma gerçekleştirilmiştir. Düzce ili sınırları içerisinde yer alan su kaynaklarındaki ağır metal içeriğinin fazla olduğu noktaların belirlenmesi ile bu alanlardaki ağır metal giderimi çalışmalarının yapılabilmesi adına faydalı bir çalışma gerçekleştirilmiştir. DÜBİT'in Türk Akreditasyon Kurumunun akredite laboratuvarları arasına girmesi ile Üniversitemize önemli bir prestij sağlanmıştır.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Projemizin neticelendirilmesi sonucunda elde edilen verilerden faydalanarak gerçekleştirilecek yayınımız yazım aşamasındadır.

  Tarih: 


  İmza: