T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2015.05.03.381
2  Projenin Adı :   Kontrollü polimerleşme yöntemlerini kullanarak yeni polimerik yağ/yağ asidi graft kopolimerlerin sentezi, karakterizasyonu ve elektro-optik özelliklerinin incelenmesi
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Temel Bilimler Araştırma Projesi (TBAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Doç.Dr. Abdulkadir Allı
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   abdulkadiralli@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Dr. Sema Allı
 Yüksek Lisans Öğrencisi Yurdagül Arı
 Yüksek Lisans Öğrencisi Neslihan Gök
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   9.11.2015
  9.11.2018
9  Proje Süresi :   36
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   230.561,00
13  Toplam Harcama :   218.688,48
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   -
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   -
16  Projenin Amacı:  Bu projeyle, yenilenebilir kaynak olan yağ ve yağ asitleri otooksidasyona, hidroksilasyona uğratılıp ilk defa RAFT ve Atom transfer radikal polimerizasyon (ATRP) yöntemlerinde kullanılmıştır. Bu yöntemler kullanılarak farklı türde ve özellikte polimerler sentezlenmiştir. Monomer konsantrasyonu, başlatıcı konsantrasyonu, RAFT ajanı konsantrasyonu, ATRP başlatıcı/ligant etkinliği, polimerleşme kinetiği gibi temel parametreler incelenmiştir. Elde edilen bazı graft kopolimerlerin elektro-optik cihaz uygulamalarında malzeme olarak kullanımı araştırılmıştır. OFET ve Diyot özellik gösteren malzemeler üretilmiştir.
17  Projenin Çıktıları:  Proje kapsamında; 1) OFET uygulamalarına yönelik malzemeler üretilmiş ve karakterizasyonları yapılmıştır. 3 adet SCI makale yayınlanmıştır. 2) Diyot uygulamalarına yönelik çalışmalar yapılmış olup 1 adet SCI makale yayınlanmıştır. Proje kapsamında toplam 4 adet SCI yayın yapılmıştır.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Polimer biliminde üzerinde çok çalışılan graft kopolimerlerin sentezi ve özelliklerinin incelenmesi gibi araştırma konularında çalışılarak bu alanda bilime öncülük yapan katkılar sağlanmıştır. Polimer fizikokimyası, polimer malzeme bilimi, polimerlerin mikroskopik ve spektroskopik inceleme yöntemleri, elektro-optik cihaz uygulamaları bilime büyük katkılar sağlamıştır.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  1) ÜMİT GÜRSEL, MUHARREM GÖKÇEN, ABDULKADİR ALLI (2018) Improving effect of poly (linolenic acid)–g–poly (caprolactone)–g–poly (t-butyl acrylate) interfacial layer on Au/n-Si diodes; MATERIALS CHEMISTRY AND PHYSICS, 213: 1-5. 2) AHMET DEMİR, SEMA ALLI, ABDULKADİR ALLI, ARİF KÖSEMEN (2019) Organic field effect transistor with a novel poly(linoleic acid)-g-poly(methyl methacrylate)-g-poly(D,L-lactide) graft copolymer insulator using a PEDOT:PSS composite electrode. Journal of Materials Science: Materials in Electronics; 30(12),11034–11042. 3) TAYFUN YARDIM, AHMET DEMİR,SEMA ALLI, ABDULKADİR ALLI, ARİF KÖSEMEN, İBRAHİM YÜCEDAĞ (2019) Comparison of Electronic Parameters of Low Voltage Organic Field-Effect Transistors with Novel Gel Gate Insulators, Journal of Nanoelectronics and Optoelectronics; 14(6);833-838. 4) TAYFUN YARDIM, İBRAHİM YÜCEDAĞ, SEMA ALLI, ABDULKADİR ALLI, AHMET DEMİR, ARİF KÖSEMEN (2019) Comparative investigation of electronic parameters of low voltage organic field-effect transistors with variable capacitance non-ionic gel gate dielectrics, Microelectronic Engineering; 215, 110981.

  Tarih: 


  İmza: