T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2021.05.03.1218
2  Projenin Adı :   Kenevir Tohumu Kullanılarak Hazırlanan Protein İçeceklerinin Kalite Özelliklerinin İncelenmesi
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Temel Bilimler Araştırma Projesi (TBAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Prof.Dr. HALİL İBRAHİM UĞRAŞ
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   halilugras@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Yüksek Lisans Öğrencisi Ebru Çetinkaya
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   7.06.2021
  7.06.2022
9  Proje Süresi :   12
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   14.962,12
13  Toplam Harcama :   14.870,96
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   -
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   -
16  Projenin Amacı:  Kenevir tohumu içeren protein değeri yüksek ve şekersiz içeceklerin üretilmesidir.
17  Projenin Çıktıları:  Protein değeri yüksek kenevir tohumu içeren içecek formülasyonları denenmiştir ve başarılı bulunan içecekler olmuştur.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Kenevir tohumu proteine dönüştürülmüştür. İçeceklerde kullanılan şeker yerine şeker eşdeğerliği hesaplanarak uygun olan stevia değeri bulunmuştur. Uygun sporcu içeceği formülasyonları denenmiş ve tüketici tarafından beğenilmiştir.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  -

  Tarih: 


  İmza: