T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2019.07.01.1053
2  Projenin Adı :   TERMO-VİBRO-MEKANİK (TVM) YOĞUNLAŞTIRMA PRESİ MAKİNASI
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Tarım, Ormancılık Araştırma Projesi (TOAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Prof.Dr. Mehmet Budakçı
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   mehmetbudakci@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Prof.Dr. mehmet budakçı
 Dr.Öğr. Üyesi süleyman şenol
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   24.12.2019
  24.12.2021
9  Proje Süresi :   24
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   8.360,30
13  Toplam Harcama :   4.996,12
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   ÇANKAYA PATENT MARKA VE DANIŞMANLIK LTD.ŞTİ (Ayfer Berkkam)
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   Buluş değerlendirme, ön araştırma, patent belgesi başvurusunun yapılması, takibi ve çeşitli harç ücretlerinin ödenmesi ilgili kuruluş tarafından gerçekleştirilmiştir.
16  Projenin Amacı:  Buluş, ahşap malzemenin yoğunlaştırma ve termal modifikasyon işlemlerine alternatif ve çevreci bir yaklaşım sunan, özellikle düşük direnç özelliklerine sahip ağaç malzemelerin direnç özelliklerini iyileştirerek; ağaç işleri, mobilya ve özellikle lamine parke endüstrisinde kullanılabilirliğini sağlayan ve ekonomik değerlerini yükseltmeye çalışan termo-vibro-mekanik (TVM) yoğunlaştırma presi makinası ile ilgilidir
17  Projenin Çıktıları:  Patent Belgesi alınmıştır. 1 adet SCI makale yapılmıştır
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Proje, ağaç işleri ve mobilya endüstrisinde kullanılan diğer yoğunlaştırma ve termal modifikasyon işlemlerindeki bazı olumsuzlukları giderdiği, hem sektörel anlamda hem de tüketici için sağlıklı, çevreci, üstün özellikli, bir ağaç malzeme elde edildiği ve mevcut kaynakların daha verimli bir şekilde kullanılmasına olanak sağladığı için oldukça önemlidir. Ayrıca üretilen TVM yoğunlaştırma presi ve elde edilen ürünler için patent alınmasıyla yeni malzeme üretimi yada yöntemi konusunda çalışan araştırmacılara örnek teşkil edecek, literatür bilgisi oluşturacak bir çalışmadır.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Budakçı, M., S. Şenol, and M. Korkmaz, “Effects of Thermo-Vibro-Mechanic® Densification on the Density and Swelling of Pre-Treated Uludağ Fir and Black Poplar Wood,” BioResources, 16 (1), 1581-1599, (2021). (SCI).

  Tarih: 


  İmza: