T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2018.10.06.855
2  Projenin Adı :   Ana Dil Dışındaki Dillerde Yazma
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Elektrik, Elektronik Araştırma Projesi (EEAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Dr.Öğr. Üyesi Davut Peaci
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   williampeachy@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Öğr. Gör. Zeynep Övdür Uğurlu
 Öğr. Gör. Harun Öztürk
 Diğer Gökhan Çetinkaya
 Öğr. Gör. Zekeriya Hamamcı
 Öğr. Gör. Elif Taşkın
 Dr.Öğr. Üyesi Yusuf Şen
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   16.10.2018
  16.10.2019
9  Proje Süresi :   12
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   12.350,00
13  Toplam Harcama :   8.080,48
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   OXFORD University Press, Düzce Tekumut Tekstil, Düzce Pastacı, Düzce vTemiz Sigorta ( Bu çalışma, Düzce Üniversitesi BAP-2018.10.06.855 numaralı Bilimsel Araştırma Projesiyle desteklenmiştir. )
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   OXFORD University Press davetli konuşmacı getirdi. Tukumut Tekstil konferans çantalarını bağışladı. Pastacı konferans ikramlarının bir kısmını sağladı. Temiz Sigorta konferans ikramlarının bir kısmını sağladı.
16  Projenin Amacı:  Bu projede amaç, farklı alanlarda anadili dışındaki dillerde yazma sürecini anlamak ve dil öğrenenlerin yazma becerilerini nasıl geliştirebileceklerinin tartışıldığı uluslararası bir konferans düzenlemektir. Tüm dil becerilerine ve alt becerilere hitap etmeyi seçen çoğu yabancı dil konferansının veya sempozyumunun aksine, bu konferans daha derin bir anlayış kazanmak ve ana dili dışındaki dillerde yazı yazarken yaşanan sorunların daha iyi bir betimlemesini yapabilmek ve sorunlara çözümler üretebilmek için tek bir dil becerisine odaklanmayı amaçlamıştır.
17  Projenin Çıktıları:  DU-ICOL / Ana Dili Dışındaki Dillerde Yazma Konferansında, en yaygın temaların akademik yazı, yazma öğretimi, yazma ve teknoloji, yazmanın okuma ve kelime bilgisi gibi diğer dil becerileriyle ilişkisi, öğrenci yazılarının değerlendirmesi, ve geri dönüt verme konuları olduğu gözlemlenmiştir.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Konferans sonunda yukarıdaki temaları yansıtan 20 makale ULAKBİM tarafından dizinlenen uluslararası bir dergide yayımlanmıştır.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Konferans sonunda yayınlanan 20 makale ULAKBİM tarafından dizinlenen aşağıdaki uluslararası bir dergide yayımlanmıştır. Makalelerin yayınlandığı sayıya aşağıdaki adresten ulaşılabilir: https://dergipark.org.tr/tr/pub/rumelide/issue/41765

  Tarih: 


  İmza: