T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2018.08.04.888
2  Projenin Adı :   Terörün Türk Turizmine Etkileri: Mardin Ve Diyarbakır Örnekleri
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Projesi (SBBAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Doç.Dr. Zafer AKBAŞ
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   zaferakbas@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Yüksek Lisans Öğrencisi ERTUĞRUL KAYA
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   12.12.2018
  12.12.2019
9  Proje Süresi :   12
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   3.000,00
13  Toplam Harcama :   0,00
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   Düzce Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   Bu tez çalışması, DÜBAP ile işbirliği içerisinde yürütülmüştür.
16  Projenin Amacı:  Bu çalışmanın ana amacı, terör eylemlerinin turizm endüstrisine etkilerinin ulusal ve yerel boyutta incelenmesine dayanmaktadır. Çalışmanın amacına ulaşabilmek için, ulusal boyutta, ekonometri yardımı ile 2015-2017 yılları arasında yaşanan terör olayları ve ülkeye giriş yapan turist sayıları analiz edilmiştir. Yerel boyutta ise Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan ve önemli turistik destinasyonları ile ön plana çıkan, Mardin ve Diyarbakır şehirlerinde 3, 4 ve 5 yıldızlı otellerin orta ve üst kademe yöneticileri ile yarı yapılandırılmış görüşmeler yapılmıştır.
17  Projenin Çıktıları:  Kamu yöneticileri ve akademik camia ile projenin bulgu ve sonuçları paylaşılacaktır. Ayrıca konu ile ilgili iki adet makale çalışması devam etmektedir.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Terörün turizme etkileri ile ilgili çalışmalar incelendiğinde, literatüre farklı çalışmaların kazandırıldığı görülmüştür. Ancak bu çalışmada Türkiye için yapılan ekonometri analizi, Mardin ve Diyarbakır’da otel işletmelerinin yöneticileri ile yapılan görüşmeler ile diğer çalışmalardan farklı bir çalışma ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bu çalışmada Türkiye’nin tamamında uluslararası turist sayısı ve Türkiye’de yaşanan terör eylemleri ekonometri analizi ile analiz edilmiştir. Ayrıca Mardin ve Diyarbakır’da bulunan üç yıldız ver üzeri otel işletmelerinin orta ve üst kademe yöneticileri ile görüşmeler yapılarak, terör eylemlerinin turizm endüstrisine etkileri ortaya çıkarılmaya çalışılmıştır. Bu araştırma alan yazına katkı sağlayacağı düşünülen öncül ve özgün bir çalışmadır.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Tez'den şuana kadar yayın yapılmamıştır. Yapıldığı takdirde DÜBAP ile iş birliğine gidilecektir.

  Tarih: 


  İmza: