T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2020.05.02.1104
2  Projenin Adı :   ZnO İnce Filmlerin Elektrospray Yöntem ile In, Mg, Sn ve Al Katkılı Olarak Üretilmesi, Gaz Sensörü Özelliklerinin İncelenmesi ve Geniş Alanlı Organik Güneş Pillerine Uygulanması
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Temel Bilimler Araştırma Projesi (TBAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Doç. Dr. Ahmet DEMİR
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   ahmetdemir@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Dr.Öğr. Üyesi Sema ALLI
 Doç.Dr. Abdulkadir ALLI
 Dr.Öğr. Üyesi Arif Kösemen
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   13.07.2020
  13.07.2022
9  Proje Süresi :   24
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   8.732,00
12  Projenin Bütçesi :   67.258,19
13  Toplam Harcama :   66.807,63
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   İş birliği yapılan kuruluş bilgisi yoktur
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   İşbirliği yapılan kuruluş desteği bulunmamaktadır
16  Projenin Amacı:  Projede ZnO İnce Filmlerin Elektrospray Yöntem ile In, Mg, Sn ve Al Katkılı Olarak Üretilmesi, Gaz Sensörü Özelliklerinin İncelenmesi ve Geniş Alanlı Organik Güneş Pillerine Uygulanması çalışması kapsamında püskürtme tekniği ile ZnO nanokristallerin yüzeyde eldesi ve bunun üzerine organik yarı iletken alıcı-verici katmanların ve son olarak minimum kontak alanlı ve maksimum yüzey alanlı güneş pillerinin eldesi amaçlanmıştır.
17  Projenin Çıktıları:  Bu proje kapsamında bir adet SCI yayın çıkmıştır. Projeden elde edilen diğer sonuçlarla birlikte projeye yönelik başkacak SCI yayınların da çıkması olukça kuvvetli muhtemeldir.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Bu proje ile çıkartılan SCI yayın bu konuda çalışacak bilim insanlarına ışık tutatacaktır. Özellikle sprey kapalamanın projede ve yayında özgünlüğü vurulanmıştır. Sprey kaplama tekniği bu uygulamalarda oldukça yeni bir yöntem olmuştur. Bu yönüyle de uygulamaya aktarılması orjinalliği vardır.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Proje kapsamında "Boosting inverted type organic solar cell efficiency through the use of spray coated Y and Sn co-doped zinc oxide nanoparticles as an electron transport layers" başlıklı ve "Keziban Gegin, Ahmet Demir, Arif Kösemen, Mustafa Erkovan, Sadullah Öztürk" yazarları tarafından Journal of Materials Science: Materials in Electronics dergisinde cilt no 34, ve sayfa no 1410 olan SCI kapsamında bir yayın yapılmıştır.

  Tarih: 


  İmza: