T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2018.05.04.799
2  Projenin Adı :   Çok Değişkenli Genelleştirilmiş Sylvester Polinomlarının Bilineer ve Bilateral Doğurucu Fonksiyonu
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Temel Bilimler Araştırma Projesi (TBAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Dr.Öğr. Üyesi Nejla ÖZMEN
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   nejlaozmen@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Yüksek Lisans Öğrencisi Şule Soytürk
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   20.06.2018
  20.06.2019
9  Proje Süresi :   12
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   359,70
13  Toplam Harcama :   325,76
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   Yok.
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   Yok.
16  Projenin Amacı:  Elde edeceğimiz sonuçları uluslararası bilimsel konferanslarda sunarak ülkemizin ve yeni kurulan üniversitemizin tanıtımına da katkı sağlamak en önemli amaçlarımızdan birisini teşkil etmektedir. Bunun ülkemizin bilimsel bir cazibe merkezi haline getirilerek beyin göçünün tersine çevrilmesi yoluyla yurtdışındaki başarılı bilim insanlarımızın ülkemize çekilmesi açısından büyük önem arz ettiği kanaatindeyiz. Dolayısıyla daha önce yapmış ve literatüre büyük katkı sağlayan birçok polinomlar ile ilgili çalışmalarımız bize bu konuda da birçok yeni önemli sonuçların elde edeceğimizi ve büyük bir okuyucu kitlesine de hitap edeceğini düşünmekteyiz.
17  Projenin Çıktıları:  *Elde edilen sonuçların özel durumlarının literatürde var olan bazı polinomlarda çözümleri kapsıyor olması. *Ulusal ve Uluslarası literatürde bulguların yayınlanması aşamaları gerçekleştirildiğinde projenin başarıya ulaştığı söylenebilir.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Ayrıca, projemizin özgün olmasının yanı sıra bu alana getirdiği yenilikçi bir yönü ise, dünyadaki bilimsel çevrelerde son dönemde revaçta olan bu disiplinin ülkemizde tanıtılması ve yaygınlaştırılması noktasında faydalı olacak olmasıdır. Bu bağlamda, projemiz süresince elde edilecek bilimsel verileri ve geliştireceğimiz yeni hesaplama metotlarını hem ulusal toplantılar ve geçerliliği uluslararası bilim camiasınca kabul görmüş saygın akademik dergilerde (SCI dergilerde) hem de değişik üniversitelerimizde verilecek olan seminerlerle ülkemizi bilim dünyasına tanıtmak istiyoruz.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  1-Uluslararası Sempozyum (INTERNATIONAL CONFERENCE on MATHEMATICAL ADVANCES and APPLICATIONS (ICOMAA2018) MAY 11-13 2018, Yildiz Technical University,Turkey www.icomaa2018.com) 1-Makale ye ulaşılmıştır. (Applications and Applied Mathematics:An International Journal (AAM) Vol. 13, Issue 2 (December 2018), pp. 1093–1109)

  Tarih: 


  İmza: