T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2018.18.02.772
2  Projenin Adı :   Farklı Lise Türlerindeki Öğrencilerin Fiziksel Benlik Algısı Düzeylerinin Karşılaştırılması – Düzce İli Örneği
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Projesi (SBBAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Prof.Dr. Hakkı Çoknaz
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   hakkicoknaz@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Arş.Gör. Kadir Tiryaki
 Diğer Pelin USTAOĞLU HOŞVER
 Diğer Engin Efek
 Yüksek Lisans Öğrencisi Emre Aksoy
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   9.05.2018
  9.05.2019
9  Proje Süresi :   12
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   330,00
13  Toplam Harcama :   0,00
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   düzce üniversitesi bilimsel araştırma projeleri kordinatörlüğü
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   330 TL
16  Projenin Amacı:  Bu çalışmayla, eğitim-öğretim açısından önemli bir kavram olan fiziksel benlik algısının hangi parametrelerden etkilendiğini ortaya koymak ve fiziksel benlik algısının önemi hakkında farkındalık yaratabilmek amaçlanmıştır
17  Projenin Çıktıları:  ortaya çıkan bu bulgular ışığında ergenlik süresince iyice ayrışmaya başlayan cinsiyet değişkenine göre fiziksel benlik algınsın farklılık göstermesi doğal bir sonuç olarak görülebilir. Ayrıca fiziksel olarak aktif olma ile fiziksel benlik algısının birbirinden etkilenen parametreler olduğu ortaya çıkan bulgular doğrultusunda söylenebilir. Ortaya çıkabilecek bir başka sonuç ise ergenlerin görünüşlerinin kendilerini algılama biçimleri ile doğrudan alakalı olduğu yönündedir. Ebeveynler ve spor eğitmenlerinin fiziksel aktivite yoluyla fiziksel benlik algısını arttırabileceklerini bilmeleri bu bağlamda oldukça önem kazanmaktadır.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  proje sonunda ortaya çıkan sonuçların spor bilimleri alanına katkı sağladığı düşünülmektedir.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  ortaya çıkan bilgiler ışığında ulusal veya uluslararası bir dergide yayınlanacaktır.

  Tarih: 


  İmza: