T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2018.11.01.724
2  Projenin Adı :   Cephalaria düzceensis N.Aksoy & R.S.Göktürk ve Seseli resinosum Freyn & Sint. Endemik Taksonlarının Fizyolojik ve Biyokimyasal Özelikleri Üzerine Kuraklık ve Tuz Streslerinin Etkilerinin Araştırılması
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Temel Bilimler Araştırma Projesi (TBAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Doç. Dr. Hülya TORUN
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   hulyatorun@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Yüksek Lisans Öğrencisi Harun AYDIN
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   13.04.2018
  13.04.2019
9  Proje Süresi :   12
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   5.993,22
13  Toplam Harcama :   5.993,22
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   -
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   -
16  Projenin Amacı:  Projenin temel amaçları aşağıdaki gibidir ve amaçlar yapılan çalışmalar doğrultusunda ortaya konulmuştur: • Cephalaria duzceensis N.Aksoy & R.S.Göktürk (Düzce Pelemir Otu), Seseli resinosum Freyn & Sint. (Batı Karadeniz Horoz Gözü) bitkilerinin bir yıl boyunca çiçeklenmeden tohum oluşumuna kadar ki gelişim periyotlarını incelemek, • Ex-situ koruma statülerine altlık oluşturacak şekilde tohum zamanı Cephalaria duzceensis N.Aksoy & R.S.Göktürk (Düzce Pelemir Otu), Seseli resinosum Freyn & Sint. (Batı Karadeniz Horoz Gözü) bitkilerinin tohumlarını toplamak, • Cephalaria duzceensis N.Aksoy & R.S.Göktürk (Düzce Pelemir Otu), Seseli resinosum Freyn & Sint. (Batı Karadeniz Horoz Gözü) bitkilerinin tohumlarını çimlendirmek ve yetiştirmek, • Cephalaria duzceensis N.Aksoy & R.S.Göktürk (Düzce Pelemir Otu), Seseli resinosum Freyn & Sint. (Batı Karadeniz Horoz Gözü) bitkilerinin tohumlar üzerinde abiotik stresler (Tuz ve Kuraklık) uygulamak ve bitkilerin antioksidan savunma sisteminin kuraklık ve tuz stresleri altında nasıl değiştiklerini ortaya koyarak bitkilerin tolerans mekanizmasına dair bilgiler elde etmek, • Cephalaria duzceensis N.Aksoy & R.S.Göktürk (Düzce Pelemir Otu), Seseli resinosum Freyn & Sint. (Batı Karadeniz Horoz Gözü) bitkilerinin tohumların hem yetişme koşullarında hem stres koşullarında ortaya koydukları fizyolojik ve biyokimyasal özellikleri ortaya koymaktır.
17  Projenin Çıktıları:  Projenin kabul edilmiş ve basım aşamasında bir yayını bulunmaktadır. Bir adet SCI yayında yazım aşamasındadır.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Proje çıktıları temel bilim niteliğinde olduğundan uygulama çalışmaları için yazılan sonuç raporu ve tezde yer verilmiştir.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Biri basım diğeri yazım aşamasında iki adet yayın mevcuttur.

  Tarih: 


  İmza: