T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2018.06.04.730
2  Projenin Adı :   OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE PROFİL HAMURUNUN UYGUN BEKLEME SÜRELERİNİN DENEY TASARIMI İLE BELİRLENMESİ
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Mühendislik Araştırma Projesi (MAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Dr.Öğr. Üyesi BARIŞ KANTOĞLU
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   bariskantoglu@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Dr.Öğr.Üy. İREM DÜZDAR ARGUN
 Dr.Öğr.Üy. AHMET CİHAN
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   13.04.2018
  13.04.2019
9  Proje Süresi :   12
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   7.500,00
13  Toplam Harcama :   5.999,99
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   Standard Profil
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   Profil hamuru ve parametrelerinin belirlenmesi, deneylerin yapılarak sonuçların alınması ile verilerin elde edilmesi sürecinde iş birliği yapılan kuruluştan bilgi ve teknik destek alınmıştır.
16  Projenin Amacı:  Bu projede, otomotiv sızdırmazlık profil ürünleri üreten bir firmada ürünün hammaddesi olan profil hamurunun gerçek ortam koşullarında üretim süreci ve sonraki depolama süreçlerinde bozulmadan saklanabileceği, ideal sıcaklık ve bekleme sürelerini belirlemeye yönelik bir çalışma yapılması amaçlanmaktadır.
17  Projenin Çıktıları:  Otomotiv sızdırmazlık profil ürünleri üreten firmada profil hamurunun, gerçek ortam koşullarındaki üretim ve depolama süreçlerinde farklı koşullar altında ideal sıcaklık ve uygun bekleme süreleri incelenmiştir. Yapılan deneysel çalışmanın sonucunda bekleme zamanı ve sıcaklığının derecesinin hamurun yapısını etkilediği ortaya çıkmıştır.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Uygun bekleme süresinin, sızdırmazlık profili üretimi planlaması ve fire miktarının azaltılması için önem arz etmekte olduğundan yapılan çalışma ile üretilen bir hamurun uygun bekleme süresinin tespit edilebileceği bilimsel olarak gösterilmiştir. Bu sayede profil hamurunun saklama koşullarını belirlemek için yapılan projenin çıktıları kullanılacaktır. Profil hamurundan Mooney Scorch ve Mooney Viskozite ölçümleri alabilecek bir cihaz tasarlanması öngörülmektedir. Böylece iş birliği yapılan kuruluşun diğer tesislerinde de Endüstri 4.0 ile yapılan çalışmalara katkı sağlaması hedeflenmektedir.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Proje kapsamında, uluslararası bir dergide yayınlanmak üzere yayın çalışması hazırlanmaktadır.

  Tarih: 


  İmza: