T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2018.05.01.890
2  Projenin Adı :   Düzce İli Melen Havzası Luciobarbus escherichii (Steindachner 1897) Populasyonunun Yağ ve Yağ Asitleri Profilinin Belirlenmesi
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Çevre, Yer ve Deniz Bilimleri Araştırma Projesi (ÇYDAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Doç. Dr. Deniz YAĞLIOĞLU
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   denizyaglioglu@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Yüksek Lisans Öğrencisi GÖKHAN GÖSTERİŞLİ
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   12.12.2018
  12.12.2019
9  Proje Süresi :   12
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   6.000,00
13  Toplam Harcama :   4.932,20
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   -
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   -
16  Projenin Amacı:  Yapılan çalışmada Düzce Melen Havzası’nda yaşayan ekonomik önemi yüksek balık türlerinden Barbus escherichii’nin lipit ve yağ asidi bileşimi konusunda ilk çalışma olarak, toplam lipit ve yağ asidi profilinin mevsime bağlı incelenmesi amaçlanmaktadır.
17  Projenin Çıktıları:  Proje sonuçları yayın haline dönüştürülerek sunulma aşamasına gelmiştir. Yayının basılmasının ardından sisteme yüklenecektir.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Balık tüketiminin insan sağlığı açısından öneminin büyüklüğü yaşadığımız yüzyılda artık tartışmasız bir şekilde kabul görmektedir. Bunun en önemli sebebi olarak, balıketinin içerdiği yağ ve yağ asitlerinin insan metabolizması üzerine faydaları üzerine yapılan bilimsel çalışmaların yakın zamanda geliştirilen tekniklerle daha net bir şekilde ortaya koyulmasıdır. Yapılan bu çalışmada Bölgede sevilerek tüketilen ekonomik önemi yüksek balık türü olan Barbus escherichii’nin yağ vey yağ asiti profili ve mevsimsel değişimi ortaya koyulmuştur.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  -

  Tarih: 


  İmza: