T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2018.05.02.811
2  Projenin Adı :   Sıvı Kristal/Nanoparçacık Kompozit Yapıların Elektro-Optik Ölçüm Parametrelerin İyileştirilmesi ve Optimizasyonu
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Temel Bilimler Araştırma Projesi (TBAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Prof.Dr. Oğuz KÖYSAL
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   oguzkoysal@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Prof.Dr. İsmail ERCAN
 Doç.Dr. Özge TÜZÜN ÖZMEN
 Doç.Dr. Kadir GÖKŞEN
 Arş.Gör. Gülsüm KOCAKÜLAH
 Arş.Gör. Gülnur ÖNSAL
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   20.06.2018
  20.06.2019
9  Proje Süresi :   12
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   49.858,54
13  Toplam Harcama :   49.560,00
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   Düzce Üniversitesi
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   DÜZCE ÜNİVERSİTESİ BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
16  Projenin Amacı:  Bu çalışmada sıvı kristal yapılara farklı nanoparçacıklar katkılanarak yeni kompozit yapılar oluşturulacak ve bu yapıların elektro-optik ve dielektrik ölçümleri yapılacaktır. Bu ölçümler için gerekli deneysel kurgulardan biri olan voltaja bağlı optik geçirgenlik sisteminin, projeden sağlanan destek ile alınması planlanmıştır. Elde edilen kompozit yapıların elektro-optik karakterizasyonu ile eşik voltajı, tepki süresi, yükselme zamanı, düşme zamanı vb. bazı temel fiziksel parametreler belirlenecektir.
17  Projenin Çıktıları:  Bu çalışma, sıvı kristallerin farklı nanoparçacıklarla katkılandırılması sonucu elde edilen kompozit yapıların elektro-optik karakterizasyonun ve optimizasyonun incelenmesini hedeflemiştir. Bu amaçla farklı nematik sıvı kristal yapılar farklı katkı malzemeleri ile katkılanmıştır ve oluşturulan kompozit yapıların elektro-optik ve dielektrik özelliklerindeki değişimler gözlemlenmiştir. Kompozit yapıların dielektrik sabiti, iletkenliği, eşik voltajı ve tepki süresi gibi önemli fiziksel parametreleri projeden sağlanan destek ile kurulan özgün deneysel düzenek aracılığı ile belirlenmiştir. Bu proje ile SCI kapsamında üç adet uluslararası makalemiz kabul olmuştur.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Bu projede elde edilen yapılar görüntü temelli cihaz teknolojisinde kullanılacak fonksiyonel yapılara temel teşkil edecektir. Ayrıca proje kapsamında temin edilen ve tarafımızdan modifiye edilebilen elektro-optik geçirgenlik sistemi ile farklı kompozit yapıların elektro-optik ve dielektrik özelliklerinin incelenmesine yönelik yeni ve özgün çalışmalar yapılabilecek ve bu çalışmalardan elde edilen sonuçların SCI kapsamındaki dergilerde kabul edilebilmesi kolaylaşacaktır.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  [1] G. Önsal, G. Kocakülah, A. Kahyaoğlu, O. Köysal, “Influence of azo dye concentration on dielectric response in polymer dispersed liquid crystal composites”, Journal of Molecular Liquids 284 (2019) 607–615. [2] G. Kocakülah, G. Önsal, O. Köysal, “Electro optical and dielectric performance analysis: the influence of azo dye on polymer/LC composite structures”, Applied Physics A 125(30) (2019) 1-8. [3] G. Kocakülah, O. Köysal, “Enhancement of electro optical and dielectric properties of CdSeS/ZnS semiconductor quantum-dot-doped nematic liquid crystals in the presence of UV-illumination effect, Applied Physics A 125(435) (2019) 1-11.

  Tarih: 


  İmza: