T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2018.02.02.789
2  Projenin Adı :   Hiç Müdahale Görmemiş Genç Kızılçam (Pinus brutia Ten.) Ağaçlandırma Alanlarında Tepe Yanıcı Madde Miktarının Belirlenmesi
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Tarım, Ormancılık Araştırma Projesi (TOAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Dr.Öğr. Üyesi İsmail BAYSAL
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   ismailbaysal@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Yüksek Lisans Öğrencisi Mehmet YURTGAN
 Dr.Öğr. Üyesi İsmail BAYSAL
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   20.06.2018
  20.06.2019
9  Proje Süresi :   12
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   2.527,26
13  Toplam Harcama :   1.763,58
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   Düzce Üniversitesi, Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi, Orman Genel Müdürlüğü
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   Araz çalışmaları kapsamında ihtiyaç duyulan ağaç materyallerinin temini, araz çalışmalarında ihtiyaç duyulan işçilerin temini
16  Projenin Amacı:  Proje önerisi kapsamında gerçekleştirilecek çalışmaların amaçlarını aşağıdaki şekilde özetlemek mümkündür. Bunlar; 1. Müdahale görmemiş genç kızılçam ağaçlandırma alanlarında meşcere özelliklerinin belirlenmesi, 2. Müdahale görmemiş genç kızılçam ağaçlandırma alanlarında tepe yanıcı madde miktarının belirlenmesi, 3. Müdahale görmemiş genç kızılçam ağaçlandırma alanlarında ölü örtü ve humus miktarının belirlenmesi, 4. Müdahale görmemiş genç kızılçam ağaçlandırma alanları için yanıcı madde modellerinin geliştirilmesi şeklinde sıralanabilir.
17  Projenin Çıktıları:  Projenin en önemli çıktılarından olarak bir adet yüksek lisans tez başarılı bir şekilde tamamlanmıştır. Ayrıca, uluslararası bir kongrede projenin amaçlarından da biri olan bu konu hakkında tam metin bir bildiri hazırlanmış ve sözlü olarak sunumu gerçekleştirilmiştir.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Projenin amaçları kapsamında da belirtildiği üzere müdahale görmemiş genç kızılçam ağaçlandırma alanlarında meşcere özellikleri belirlenmiş ve müdahale görmemiş genç kızılçam ağaçlandırma alanlarındaki tepe yanıcı madde miktarı ortaya konulmuş olup tepe yanıcı madde miktarını tahmin edebilen modeller geliştirilmiştir. Bununla birlikte, müdahale görmemiş genç kızılçam ağaçlandırma alanlarındaki ölü örtü ve humus miktarı belirlenmiş ve elde edilen bulgular uluslararası kongrede akademik camia le paylaşılmıştır.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Proje çalışmaları kapsamında ulaşılmak istenen amaçlardan birisi olan müdahale görmemiş genç kızılçam ağaçlandırma alanlarında ölü örtü ve humus miktarının belirlenmesi başlığı kapsamında Uluslararası kongrede tam metin bildiri sunulmuş ve sempozyum kitabında basılmıştır. Sempozyumun adı: Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimler Kongresi (IMASCONGRESS) Sempozyum yer ve tarh: 26-28 Nsan 2019 /Kocaeli Bildirinin adı: "HİÇ MÜDAHALE GÖRMEMİŞ GENÇ KIZILÇAM MEŞÇERELERİNDE YÜZEY YANICI MADDE MİKTARININ BELİRLENMESİNE YÖNELİK İLK SONUÇLAR" Atıf için; Yurtgan, M., Baysal, İ., Küçük, Ö. 2019. Hiç müdahale görmemiş genç kızılçam meşçerelerinde yüzey yanıcı madde miktarının belirlenmesine yönelik ilk sonuçlar. Uluslararası Marmara Fen ve Sosyal Bilimleri Kongresi (Bahar) Bildiriler Kitabı, 26-28 Nisan 2019, Kocaeli/Türkiye. (cilt 1; ss. 810-814).

  Tarih: 


  İmza: