T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2018.07.01.682
2  Projenin Adı :   Radyo Frekans Vakum (RF/V)Yöntemi ile Ahşap Kurutulması için Sistem Tasarımı ve Üretimi
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Tarım, Ormancılık Araştırma Projesi (TOAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Dr.Öğr. Üyesi Hasan Hüseyin CİRİTCİOĞLU
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   hasanciritcioglu@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Yüksek Lisans Öğrencisi Osman Halit ÜLKER
 Dr.Öğr. Üyesi Hasan Hüseyin CİRİTCİOĞLU
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   1.03.2018
  1.03.2019
9  Proje Süresi :   12
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   11.880,00
12  Projenin Bütçesi :   35.828,00
13  Toplam Harcama :   32.594,87
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   Recep Sivrikaya Orman Ürüleri, Berberoğlu Mühendislik ve Makine, ERBA Mühendislik ve Otomasyon Sistemeleri, projenin gerçekleştirilmesi sürecinde bilgi ve üretim süreçlerinin yürütülmesi faaliyetlerinde destek olmuştur.
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   Recep Sivrikaya Orman Ürünleri RF/V kurutma işlemine yönelik bilgi desteği sağlamıştır. Berberoğlu Mühendislik ve Makine işletmesi RF/V sisteminin mekanik aksamlarının üretiminde teknik destek sağlamıştır ve üretim süreçlerini gerçekleştirmiştir. ERBA Mühendislik ve Otomasyon Sistemleri firması RF/V sitemi kontrol ünitesinin tasarımı ve üretiminde destek vermiştir.
16  Projenin Amacı:  Projenin birincil amacı ağaç malzemenin kurutlmasında karşılaşılan uzun kuruma süreleri ve kurutma kusurlarının oluşumuna yönelik problemlerin etkin bir şekilde çözülmesidir. Ayrıca konvansiyonel teknik kurutma yöntemleri ile kurutulması neredeyse imkansız olan büyük kesit kalınlığına sahip zor kuruyan ağaç türlerinin RF/V sistemi ile kurutulmasını sağlamaktır. Projenin gelecek hedefi ise hali hazırda tam otomasyonlu bir RF/V ağaç kurutma sisteminin bulunmaması nedeniyle dünya geneli için çözülmemiş bir problem olan RF/V kurutma sistemi için tam otomasyonlu kurutma sistemi ve kurutma programları geliştirmektir.
17  Projenin Çıktıları:  RF/V ahşap kurutma sistemi başarılı bir şekilde üretilmiş ve test edilmiştir.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Proje çıktılarının akademik camia ve endüstriye en büyük katkısı kurutulması güç ağaç türlerinin kurutulabilmesi için bir sistem ve yöntemler bütünü olmasıdır. Hali hazırda güncel bir konudur ve birçok Avrupa ülkesi, Amerika, Kanada vb. birçok ülkede bahis olunan eksikliklerine rağmen gittikçe yaygınlaşan bir kurutma sistemidir. Bu nedenle projenin uzun dönem hedeflerine ulaşması ile hem akademik camia hemde endüstri için çok büyük katkılar sağlayacağı söylenebilir.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Investigation of the Effect of Generator Voltage on Drying Wood Specimens in an RF Oven Bir RF Fırınında Ahşap Örneklerin Kurutulması Üzerine Jeneratör Voltajı Etkisinin Araştırılması

  Tarih: 


  İmza: