T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2018.05.04.676
2  Projenin Adı :   Fibonacci Sayılarıyla Oluşturulan Banach Uzaylarında Sonsuz Diferansiyel Denklem Sistemleri
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Temel Bilimler Araştırma Projesi (TBAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Doç.Dr. Emrah Evren Kara
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   eevrenkara@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Arş.Gör. Merve İlkhan
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   1.03.2018
  1.03.2019
9  Proje Süresi :   12
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   425,00
13  Toplam Harcama :   359,70
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   İşbirliği Yapılan Kuruluş bulunmamaktadır
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   İşbirliği Yapılan Kuruluş bulunmamaktadır
16  Projenin Amacı:  Sonsuz diferansiyel denklem sistemleri; sinir ağları teorisi, dallanma süreçleri teorisi, polimerlerin ayrışma teorisi ve bir çok diğer alanlarda karşılaşılan gerçek dünya problemlerinin tanımlanmasında çok sayıda uygulamaya sahip olduğundan bu tarz problemlerin çözümlerinin varlığı sorusunu cevaplamak önem teşkil etmektedir. Dolayısıyla bu projenin içeriğinde Cauchy problemlerinin özel seçilen bazı sonsuz Banach uzaylarında çözümlerinin varlığını araştırma yoluna gidilmiştir.
17  Projenin Çıktıları:  Bu projede, Fibonacci sayı dizisinin kullanılmasıyla oluşturulan c_0 (F) ve l_p (F) Banach uzayları üzerinde sonsuz diferansiyel denklem sistemlerinin çözümünün varlığı araştırılmıştır.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Bu proje kapsamında yapılan çalışma, son zamanlarda birçok araştırmacının üzerinde çalıştığı ve kullandığı adi diferansiyel denklem sistemlerinin sonsuz boyutlu bazı Banach uzayları üzerinde ele alınmıştır. Sonuçlar pratik uygulamalarda da kullanılabilir, böylelikle hem teorik hem de uygulama alanlarında önemli katkılar elde edilmiştir. Adi diferansiyel denklem sistemleri , özellikle de sonsuz boyutlu diferansiyel denklem sistemleri alanında çalışmalar yapan bilim insanları için önemli yeni sonuçlar elde edilmiştir. Bu yeni sonuçlar, bu alanda yapılacak olan sonraki çalışmalara ışık tutacaktır.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Kitap bölümü: Merve İlkhan, Emrah Evren Kara, Advances in Summability and Approximation Theory, Infinite Systems of Differential Equations in Banach Spaces Constructed by Fibonacci Numbers, Springer, 2018.

  Tarih: 


  İmza: