T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2018.04.02.666
2  Projenin Adı :   RATLARDA DENEYSEL OLARAK OLUŞTURULAN UZUN KEMİK KIRIKLARINDA KAPALI REDÜKSİYON VE İNTERNAL FİKSASYON SONRASI TRANEKSAMİK ASİTİN KIRIK İYİLEŞMESİNE ETKİSİ
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Sağlık Bilimleri Araştırma Projesi (SBAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Doç.Dr. Zekeriya Okan KARADUMAN
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   okankaraduman@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Dr.Öğr. Üyesi ZEKERİYA OKAN KARADUMAN
 Dr.Öğr. Üyesi MEHMET ARICAN
 Dr.Öğr. Üyesi YALÇIN TURHAN
 Uzm. Dr. OZAN TURHAL
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   1.03.2018
  1.03.2019
9  Proje Süresi :   12
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   1.891,68
13  Toplam Harcama :   1.656,72
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   yok
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   yok
16  Projenin Amacı:  Kırık iyileşmesi halen tam olarak aydınlatılamamış bir çok karmaşık süreci içermektedir. Bu süreçlerin başlangıcını ise hematom fazı oluşturmaktadır. Bu deneysel çalışmada, Traneksamik asit’in (TxA) kırık kaynaması üzerine olan etkisinin radyolojik ve histolojik olarak incelenmesi amaçlanmıştır.
17  Projenin Çıktıları:  Literatürde TxA’nın kırık iyileşmesi üzerine etkisini inceleyen ilk çalışma olma özelliğine sahip olan bu çalışmanın sonuçlarından yola çıkılarak; kırık oluşumunun ilk dönemlerinde uygulanan TxA’in, erken kırık iyileşmesi döneminde iyileşmeyi hızlandırdığı söylenebilir.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Literatürde TxA’nın kırık iyileşmesi üzerine etkisini inceleyen ilk çalışma olma özelliğine sahip olan bu çalışmanın sonuçlarından yola çıkılarak; kırık oluşumunun ilk dönemlerinde uygulanan TxA’in, erken kırık iyileşmesi döneminde iyileşmeyi hızlandırdığı söylenebilir.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Journal of Orthopaedic Surgery OSJ-19-0498 Effect of Tranexamic Acid on bone healing: An experimental study in rat model of femur fracture

  Tarih: 


  İmza: