T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2018.26.01.669
2  Projenin Adı :   Düzce Yöresinde Yetişen Bazı Bitki Türleri Kullanılarak Bitki Çayı ve Bitkisel Krem Eldesi
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Temel Bilimler Araştırma Projesi (TBAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Prof. Dr. Haydar Göksu
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   haydargoksu@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Prof.Dr. Halil İbrahim Uğraş
 Diğer İlyas Temel Şafak
 Uzm. Kağan Ağan
 Doktora Öğrencisi Bora Karagül
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   1.03.2018
  1.03.2019
9  Proje Süresi :   12
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   19.593,90
13  Toplam Harcama :   14.516,48
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   -
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   -
16  Projenin Amacı:  Projemizin asıl amacı üniversitemizin sağlık ve çevre konusundaki ihtisaslaşma sürecine bir katkıda bulunmak ve ürün geliştirme çalışmalarını başlatmaktır. Ayrıca geliştirilen ürünlerin üniversitemiz markası ile satış noktalarına yönlendirmek ve ürünleri pazarlamak da temel amaçlarımız arasındadır.
17  Projenin Çıktıları:  Çalışma ihtisaslaşma sürecine önemli bir katkı sağlamıştır. • Proje raporunda bahsi geçen bitkiler İhtisaslaşma sürecinde yetiştirilen bitkilerdir. • Üretilen tüm ürünlerde kullanılmak üzere GS 1’den barkodlandırma süreci tamalanmıştır. (100 farklı ürün için) • İhtisaslaşma sürecinde üretilen ürünlerde kullanılmak üzere marka yarışması yapılmış ve DULife (Melenis, Herbynia, Apidevera) markaları tespit edilmiş ve tescillenmiştir. • Uygun bitkiler kullanılarak bitkisel çaylara (15 farklı) dönüştürülmüştür. Bu çayların paketlenmesi fason firma aracılığı ile sağlanmıştır. Gıda ürünleri ile ilgili ürün markamız DÜLife Herbynia olarak belirlenmiştir. • Yapılan formülasyon çalışmaları ile üretilen bitkisel kremler için Sağlık Bakanlığının istediği temel testler Akredite Laboratuvarlarda yaptırılmıştır. • Sekiz (8) farklı bitkisel krem için etiket çalışmaları yapılmış ve ambalaj seçimi gerçekleştirilmiştir. • Üretilen kozmetik ürünler için DULife Melenis markası seçilmiş ve etiketlendirilmiştir. • Ürünlerin tanıtımı için fuar ve kongre katılımları gerçekleştirilmiş ve tanıtım toplantıları düzenlenmiştir.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Projedeki üretilen ürünler birim ve üniversitenin yanında şehre, bölgeye ve ülkeye de önemli katkılar sağlamaktadır.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Projedeki Çalışmalar Üniversitemizin de desteklemiş olduğu 2.Kozmetik Kongresinde sunulmuştur.

  Tarih: 


  İmza: