T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2018.10.02.741
2  Projenin Adı :   Matematik/Fen Bilimleri Eğitimi Laboratuvarının Kurulması ve Öğrenci/Öğretmen Görüşlerine göre Değerlendirilmesi
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Sosyal ve Beşeri Bilimler Araştırma Projesi (SBBAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Dr.Öğr. Üyesi Şahin Danişman
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   sahindanisman@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Doç.Dr. Müge Kanuni Er
 Doç.Dr. Sedat Karaçam
 Dr.Öğr. Üyesi Volkan Bilir
 Arş.Gör. Mustafa Güler
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   13.04.2018
  13.08.2019
9  Proje Süresi :   13
10  Ek Süre :   3
11  Ek Ödenek :   5.000,00
12  Projenin Bütçesi :   65.283,98
13  Toplam Harcama :   46.251,71
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   Düzce Teknopark
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   Projede bahsi geçen laboratuvarın kurulması için Düzce Teknopark tarafından yer tahsis edilmiştir.
16  Projenin Amacı:  Bu proje kapsamında Düzce Üniversitesi bünyesinde bir matematik/fen bilimleri laboratuvarı oluşturularak Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki öğrencilerin ve öğretmenlerin ziyaret etmelerinin sağlanması, laboratuvardaki materyallerin etkililiğinin ve öğrencilerin matematik/fen bilimleri derslerine yönelik tutumlarına etkisinin ziyaretçi öğrenci ve öğretmenlerin görüşlerine göre değerlendirilmesi amaçlanmıştır.
17  Projenin Çıktıları:  Proje kapsamında Prof. Dr. Fuat Sezgin Bilim Atölyesi adında bir atölye kurulmuş, atölye için websitesi ve sosyal medya hesapları açılmış, atölye matematik ve fen bilimleri alanları ile ilgili materyallerle donatılmış, atölye her kesimden ziyaretçileri ağırlamış, atölye Çocuk Teknoparkı kapsamında da kullanılmıştır.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Proje çıktılarıyla ilgili oalrak bir bildiri sunulması planlanmakta olup projenin Düzce ilinin bilim merkezi veya bilim atölyesi ihtiyacına yönelik olarak bir eksiği giderdiği, Düzce Üniversitesi'nin ve Teknopark'ın tanıtımına katkı sağladığı, okullar ile üniversite işbirliğine katkı sağladığı düşünülmektedir. Uygulama açısıdnan projenin ikinci aşamayla yenilenmesi ve atölyenin geliştirilmesi gerekmektedir.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Proje kapsamında henüz bir yayın yapılmamıştır. Ancak ulaşılan bulguların yayına dönüştürülmesi planlanmaktadır.

  Tarih: 


  İmza: