T.C.

DÜZCE ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ

Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü

Sıra No PROJE SONUÇ RAPORU BİLGİ FORMU
1  Proje No :   2017.09.01.632
2  Projenin Adı :   Güç Aktarma Aparatı
3  Projenin İlgili Olduğu Alan Adı :   Elektrik, Elektronik Araştırma Projesi (EEAP)
4  Proje Yürütücüsü :   Prof.Dr. Emine Yıldız DOYRAN
5  Proje Yürütücüsü E-posta :   eyildizdoyran@duzce.edu.tr
7  Proje Araştırıcıları :  Arş.Gör. Tevfik Altan Doyran
 
8  Projenin Başlama ve Bitiş Tarihi :   20.11.2017
  20.11.2019
9  Proje Süresi :   24
10  Ek Süre :   0
11  Ek Ödenek :   0,00
12  Projenin Bütçesi :   14.661,00
13  Toplam Harcama :   4.720,00
14  İşbirliği Yapılan Kuruluş :   İş birliği yapılan bir kuruluş bulunmamaktadır.
15  İşbirliği Yapılan Kuruluşun Desteği :   Bulunmamaktadır.
16  Projenin Amacı:  Buluş, kamera hareket sistemlerinin kamerayı stabil bir şekilde farklı eksenlerde yüksek güç kazanımı ile motora entegre olarak hareketettirebilmelerini sağlayan güç aktarma aparatı ile ilgilidir. Bahsedilen güç aktarım aparatı , x, y ve z eksenlerinde hareket ettirilebilen kamera sistemlerinin hareketlerini stabil ve karşıt yüklere karşı dirençli bir şekilde kesintisiz olarak sürdürebilmesini sağlamakla beraber ihtiyaç duyulan kuvvetin sistemin aktarma biçimi sayesinde güç artırımı yöntemiyle sağlamaktadır. Bahsedilen güç aktarım aparatı , kamera hareket sistemlerinin yerçekimi ve türevi kuvvetlere karşı x, y ve z eksenlerinde kesintisiz ve adım kusursuz olarak gerçekleştirebilmelerini sağlamaktadır.
17  Projenin Çıktıları:  Türk Patent sisteminde güncel olarak elde edilmiş olan bilgiler raporda ekran görüntüsü ve patent başvuru yazısı paylaşılmıştır.
18  Proje Çıktılarının Bilime ve Uygulamaya Aktarılması:  Patent değerlendirme sonucunda ilgili başvuruların karara bağlanarak belgelendirilme süreçleri projenin gerçekleştirilmesi için öngörülen sürecinden çok daha uzun sürmektedir. Bu nedenle çıktıların bilime katkısının uzun vadede gerçekleşmesi beklenmektedir.
19  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar:  Proje Kapsamında Yapılan Yayınlar: Proje kapsamında yapılan bir yayın bulunmamaktadır.

  Tarih: 


  İmza: